در سیستم های حفاظت کاتدی با روش تزریق جریان ، به منظور تزریق جریان الکتریکی به سازه های تحت حفاظت از ترانسفورمر رکتیفایر استفاده می شود.اصول کار ترانسفورمر رکتیفایر یکسو کردن برق متناوب ورودی ، تزریق و تثبیت جریان به سازه تحت حفاظت می باشد.

ترانسفورمر رکتیفایرهای حفاظت کاتدی مناسب برای کار در شرایط محیطی مختلف نظیر: مرطوب ، غبار آلود، نمک زار، داخل اتاق برق و… به صورت دائم کار تحت بار کامل با قرار گرفتن در شرایط زیر ساخته می شوند:

  •  حداکثر دما با سایه بان:  50درجه سانتی گراد
  • حداکثر دمای سطوح فلزی که به طور مستقیم در معرض تابش نور خورشید قرار دارند: 80درجه سانتی گراد
  •  حداکثر رطوبت نسبی:  95 درصد
  •  سطح ایزوکرونیک: 60 (60 روز صاعقه در سال)
  • غلظت غبار تقریبی: 70 الی 1400 میلی گرم بر متر مکعب

کنترل اتوترانسفورمری (REGAVOLT)

در این نوع ترانسفورمر رکتیفایر که با ورودی تکفاز و سه فاز تولید می شوند یک اتو ترانسفورمر متغیر (واریابل) در مدار اولیه ترانسفورماتور دستگاه نصب می گردد.توسط این اتوترانسفورمر، ولتاژ اولیه ترانسفورماتور اصلی بین صفر تا حداکثر قابل تنظیم بوده، بنابراین ولتاژ ثانویه ترانسفورماتورنیز بین صفر تا حداکثر رنج نامی تغییر می یابد، در نتیجه در صورت استفاده از پل یکسوساز دیودی ولتاژ خروجی یکسو شده نیز به همین ترتیب قابل تنظیم خواهد بود.

مزیت این نوع از ترانسفورمر رکتیفایرها تنظیم پیوسته ولتاژ خروجی از صفر تا حداکثر نامی آن می باشد. با توجه به شرح عملکرد ترانسفورمر رکتیفایر اتو ترانسفورمری این دستگاه ها از نوع ولتاژ ثابت محسوب شده که جریان مورد نیاز با تنظیم ولتاژ تامین خواهد گردید. ضعف عمده این ترانسفورمر رکتیفایرها این است که با تغییر مقاومت الکتریکی معادل سیستم حفاظت کاتدی (به هر دلیل مانند: بارندگی، خشکی الکترولیت خاک و …) به دلیل تثبیت ولتاژ در رنج تنظیمی میزان جریان تغییر یافته که در نتیجه نیاز به تنظیم مجدد ترانسفورمر رکتیفایر می باشد.

ترانس رکتیفایر

ترانس رکتیفایرحفاظت کاتدی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *