تاریخچه و معرفی شرکت : 

نخستین قرارداد اکتشاف و بهره‌برداری نفت دریایی در خلیج‌فارس اواسط دهه 1330 خورشیدی توسط شرکت ملی نفت ایران با شرکت ایتالیایی آجیپ منعقد شد. این قرارداد شامل اکتشاف، توسعه و بهره‌برداری از منابع نفتی در بخش شمال غرب خلیج‌فارس بود و در نهایت در سال 1339 با کشف نفت در میدان بهرگانسر، نفت‌خیز بودن بستر خلیج‌فارس برای همگان به اثبات رسید.

با تشکیل کنسرسیوم مشترک سیریپ میان شرکت ملی نفت ایران و شرکت ایتالیایی آجیپ فصل جدیدی از تاریخ صنعت نفت ایران و دوره تازه‌ای از حیات خلیج‌فارس زیر سایه نفت آغاز شد و فوران نفت از بهرگانسرآغازی برای ورود شرکت‌های بزرگ نفتی جهان به خلیج‌فارس بود.

در فاصله کمتر از 10 سال، شرکت‌های نفتی بزرگی همچون شرکت آمریکایی آموکو در جزیره خارگ، شرکت‌های آمریکایی آرکو، مورفی‌یونیون و سان، شرکت بین‌المللی فیلیپس و ONGC هند در جزیره لاوان و شرکت فرانسوی ELF در جزیره سیری، به کاوش و تولید نفت پرداختند. شرکت ملی نفت ایران نیز به ایجاد و تشکیل کنسرسیوم‌های مشترک با این شرکت‌ها پرداخت و شرکت‌های تازه‌ای با عناوین آیپک (در جزیره خارگ‌) لاپکو و ایمینیکو (‌در جزیره لاوان‌) و سوفیران (در جزیره سیری‌) هر کدام بخشی از تولید نفت دریایی ایران در خلیج‌فارس را بر عهده گرفتند.

شرکت نفت فلات قاره ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی:

پیروزی انقلاب اسلامی، بسیاری از چارچوب‌ها و قواعد سیاسی و اقتصادی ایران را با دگرگونی و تغییر مواجه ساخت و زمینه خودباوری و استقلال واقعی صنعت نفت ایران را فراهم کرد. در شهریورماه سال 1359 شرکت ملی نفت ایران، با ادغام شرکت‌های مختلط ایرانی و خارجی، شرکت نفت فلات قاره ایران را به عنوان متولی تولید نفت و گاز دریایی ایران در خلیج‌فارس و دریای  عمان ایجاد کرد. از این پس وظیفه استخراج و بهره‌برداری از میادین نفتی خلیج‌فارس بر عهده شرکت نفت فلات قاره ایران گذاشته شد و متخصصان این شرکت، با تلاش مثال‌زدنی خود، علاوه بر تولید بی‌وقفه نفت دریایی ایران، حاکمیت کشورمان بر آب‌های نیلگون خلیج‌فارس را نیز تثبیت کردند.

این شرکت بخش قابل توجهی از تولید نفت ایران در طول بیش از 1200 کیلومتر از گستره آب‌های خلیج‌فارس را با بیش از نیم قرن تجربه بر عهده دارد. حوزه فعالیت شرکت نفت فلات قاره ایران محدوده جغرافیایی خلیج‌فارس و دریای عمان در شش منطقه عملیاتی شامل منطقه ساحلی بهرگان و جزایر خارگ، سیری، لاوان، کیش و قشم و نیز سکوهای بهره‌برداری است.

شرکت نفت فلات قاره ایران و جنگ تحمیلی:

تاسیس شرکت نفت فلات قاره ایران تنها چند روز پیش از وقوع جنگ تحمیلی، این مجموعه عظیم را به پیشانی جهاد و مقاومت در برابر تجاوز دشمن بعثی تبدیل کرد.

با شروع رسمی جنگ تحمیلی و با عنایت به مجاورت کانون‌های عمده صنعت نفت با خطوط اصلی نبرد و مقاومت، صنعت نفت در پیشانی حملات عراق قرار گرفت. در طی 8 سال جنگ تحمیلی، تاسیسات و سکوهای این شرکت در خلیج‌فارس بارها و بارها مورد هجوم وحشیانه رژیم بعثی عراق و حتی نیروهای متجاوز آمریکایی قرار گرفت و بسیاری از این تاسیسات و سکوها به طور کلی نابود شد. ولی با مجاهدت و ایثار کارکنان شرکت نفت فلات قاره ایران حتی در روزهای اوج حملات عراق، شریان‌های حیاتی تولید و صدور نفت ایران قطع نشد.